Klubbens historie startet ved at en kar med navn Lars Kasper Partyka hadde fått forkjærlighet for bilmerket Saab ønsket å bli med i en Saabklubb for nyere Saab modeller. Dette eksisterte ikke da den eneste Saab klubben som var den gangen, tok for seg eldre Saab modeller og helst med to takts motorer.

Hans livspartner Karina Partyka lurte derfor ikke på om han kunne danne en egen klubb og dermed begynte ballen å rulle.
Han kom i kontakt med Rune Hensel som syntes det var en god idé og dermed satte de i gang og i Mai 2001 så klubben dagens lys.

Det gikk veldig fort og klubben vokste og var på et tidspunkt oppe i 1500 medlemmer.
Rune ble leder og Lars Kasper nestleder og Karina tok ansvaret for økonomien.
Det ble arrangert treff på øst landet og i trøndelag og suksesen var ett faktum.
Etter noen år kom flere til i styret og de tre gründerne ble æresmedlemmer og kunne trekke seg tilbake.

I dag driver klubben aktivt med å tilrettelegge og gjennomføre Saab treff rundt om i landet.

Klubbens hovedaktivitet hvert år er landstreffet som vi har en gang per år. Hovedfokuset på dette treffet er banekjøring for våre medlemmer. Samtidig med banekjøringen er det aktiviterer for hele familien, vi ønsker at dette skal være en gøy helg for hele familien. Landstreffet blir flyttet rundt om i Norge år for år, slik at vi aldri er samme sted to år på rad.

I tillegg til landstreffet, har vi flere lokallag rundt om i landet. Disse lokallagene arrangerer alt fra mindre til større treff, organiserte kjøreturer og Quiz-kvelder.